Fisk. skaldjur

Torsk stekt

Torsk är en art av fisk som är vanlig att steka. När den är stekt är den känd för att ha en lätt och mjuk smak. Torsk stekt innehåller ett brett spektrum av näringsämnen, inklusive protein, mineraler och vitaminer. Det är en bra källa till långsiktig näring och är lätt att laga.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)109Energi
Energi (kj)454
Protein (g)25.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.69
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)301
Selen (µg)37.8
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)38
Folat (µg)15.5
Jod (µg)284.7
Kalium (mg)474
Natrium (mg)361
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)3.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)1.07
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)2.17
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)2.99
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.62
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)67.1
Vatten (g)73
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)47.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen