Fisk. skaldjur

Vitling filé panerad stekt

Vitling är en populär fisk som ofta används i matlagning. Den kan serveras stekt och panerad, vilket ger en krispig yta. Fisken är rik på näringsämnen som protein, järn, kalcium, vitaminer och mineraler. På livsmedelsdata.se kan du få mer information om näringsämnena i vitling.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)188Energi
Energi (kj)786
Protein (g)20.8Makronutrienter
Fett totalt (g)8.67
Kolhydrater, tillg. (g)6.3
Kalcium (mg)62Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)219
Selen (µg)28.4
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)30
Folat (µg)19.3
Jod (µg)0
Kalium (mg)356
Natrium (mg)620
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)45.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0.58
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)1.29
Vitamin E (mg)2.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)44.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)2.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.06
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)4.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)83.3
Vatten (g)60.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)42
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen