Fisk. skaldjur

Vitling kokt m. salt

Vitling är en fisk som kan kokas med salt. Den räknas till fet fisk och är en populär maträtt på både restauranger och hemma. Den är rik på näringsämnen och innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/fisk-skaldjur/vitling-kokt-m-salt/ kan man ta del av mer information om näringsämnen i livsmedel som finns i vitling som är kokt med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)132Energi
Energi (kj)549
Protein (g)30.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.99
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)84Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)302
Selen (µg)41.2
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)40
Folat (µg)16.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)458
Natrium (mg)489
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)4.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.21
Vitamin B12 (µg)0.86
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.92
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)3.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.83
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)82.4
Vatten (g)65.8
Alkohol (g)0
Aska (g)3
Avfall (skal, etc)(%)85.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen