Fisk. skaldjur
Vitling kokt m. salt
Vitling är en fisk som kan kokas med salt. Den räknas till fet fisk och är en populär maträtt på både restauranger och hemma. Den är rik på näringsämnen och innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/fisk-skaldjur/vitling-kokt-m-salt/ kan man ta del av mer information om näringsämnen i livsmedel som finns i vitling som är kokt med salt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 132 | Energi |
Energi (kj) | 549 | |
Protein (g) | 30.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.99 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 84 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 302 | |
Selen (µg) | 41.2 | |
Zink (mg) | 0.8 | |
Magnesium (mg) | 40 | |
Folat (µg) | 16.8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 458 | |
Natrium (mg) | 489 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 4.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.21 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.86 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.92 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 4.9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 3.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.83 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0.1 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 82.4 | |
Vatten (g) | 65.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 85.7 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket