Fisk. skaldjur

Vitling rå

Vitling är en populär fisk som kan ätas rå, stekt eller tillagad. Den innehåller flera viktiga näringsämnen som fettsyror, vitaminer och mineraler som är viktiga för en hälsosam livsstil. För att ta reda på mer om näringsinnehållet i vitling rå finns information om detta på livsmedelsdata.se.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)80Energi
Energi (kj)333
Protein (g)18.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)50Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)183
Selen (µg)25
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)24
Folat (µg)12
Jod (µg)0
Kalium (mg)370
Natrium (mg)50
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)0.8
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.7
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)2
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.36
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)50
Vatten (g)79.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)52
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen