Flingor. frukostflingor. müsli. gröt. välling

Frukostflingor majs typ cornflakes

Frukostflingor av majs är ett vanligt och populärt livsmedel som används till frukost. De är ofta täckta med socker och smaker som choklad, jordgubb eller vanilj. Flingorna innehåller ofta en hög andel kolhydrater och är lätta att laga. På denna sida kan du läsa mer om näringsämnen som finns i dessa flingor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)376Energi
Energi (kj)1572
Protein (g)7Makronutrienter
Fett totalt (g)1.19
Kolhydrater, tillg. (g)80
Kalcium (mg)3Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)50
Selen (µg)10
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)15
Folat (µg)10.4
Jod (µg)0
Kalium (mg)91
Natrium (mg)450
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)12.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)77
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.76
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.5
Sockerarter tot. (g)7.8Sockerarter
Monosackarider (g)3.6
Disackarider (g)4.3
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)4.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)8
Fritt socker (g)8

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen