Flingor. frukostflingor. müsli. gröt. välling
Frukostflingor majs typ cornflakes
Frukostflingor av majs är ett vanligt och populärt livsmedel som används till frukost. De är ofta täckta med socker och smaker som choklad, jordgubb eller vanilj. Flingorna innehåller ofta en hög andel kolhydrater och är lätta att laga. På denna sida kan du läsa mer om näringsämnen som finns i dessa flingor.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 376 | Energi |
Energi (kj) | 1572 | |
Protein (g) | 7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.19 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 80 | |
Kalcium (mg) | 3 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 50 | |
Selen (µg) | 10 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 15 | |
Folat (µg) | 10.4 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 91 | |
Natrium (mg) | 450 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 12.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.1 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 77 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 0.76 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 7.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3.6 | |
Disackarider (g) | 4.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 4.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 8 | |
Fritt socker (g) | 8 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket