Flingor. frukostflingor. müsli. gröt. välling

Veteflingor ångprep. fullkorn

Veteflingor är ett vanligt ingrediens som ofta används för att göra frukostflingor och musli. Flingorna är gjorda av hela vetekorn som har genomgått ångpreparering. Ångprepareringen tar bort föroreningar och förhindrar att vetekornen ruttnar, vilket gör att de håller längre. Flingorna är ett näringsrikt livsmedel som är rikt på kolhydrater, protein och fibrer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)328Energi
Energi (kj)1375
Protein (g)10.2Makronutrienter
Fett totalt (g)2
Kolhydrater, tillg. (g)61
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)5
Fosfor (mg)360
Selen (µg)3.4
Zink (mg)2.8
Magnesium (mg)110
Folat (µg)40
Jod (µg)1.9
Kalium (mg)380
Natrium (mg)3
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.4
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)4
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.7
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)100Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)14
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen