Flingor. frukostflingor. müsli. gröt. välling

Vetegroddar

Vetegroddar är hela korn som har skalats och torkats. De är en bra källa till näringsämnen som kolhydrater, protein, fibrer och mineraler. Vetegroddar är ett populärt ingrediens i musli och frukostflingor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)349Energi
Energi (kj)1461
Protein (g)27.5Makronutrienter
Fett totalt (g)9.4
Kolhydrater, tillg. (g)31.4
Kalcium (mg)41Mineraler
Järn (mg)8
Fosfor (mg)1000
Selen (µg)3
Zink (mg)17.8
Magnesium (mg)290
Folat (µg)330
Jod (µg)0.3
Kalium (mg)1060
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)5.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)1.82
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)11
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)62
Tiamin (mg)1.72
Riboflavin (mg)1
Niacin (mg)3.8
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.38
Sockerarter tot. (g)16.4Sockerarter
Monosackarider (g)1.2
Disackarider (g)15.2
Summa mättade fettsyror (g)1.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)1.6
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)5.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)5
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)13.3
Alkohol (g)0
Aska (g)4.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen