Frukt. bär

Äpple Ingrid Marie rött

Äpple Ingrid Marie rött är ett svenskt äpple som är rikt på näringsämnen. Det har god smak och är en bra bas i en hälsosam kost. Äpplen innehåller vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer som är viktiga för att upprätthålla en god hälsa. Genom att äta äpplen kan man få den näring man behöver för att må bra.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)49Energi
Energi (kj)206
Protein (g)0Makronutrienter
Fett totalt (g)0.05
Kolhydrater, tillg. (g)11
Kalcium (mg)2Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)6
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)4
Folat (µg)1.9
Jod (µg)0
Kalium (mg)68
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)4.8
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)3.7
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)16
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.11
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.1
Sockerarter tot. (g)10.3Sockerarter
Monosackarider (g)6.4
Disackarider (g)3.9
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)86.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.2
Avfall (skal, etc)(%)8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen