Frukt. bär
Äpple torkat
Torkade äpplen är ett livsmedel som har torkats för att bevara näringsvärdet och smaken. De har en hög halt av vitaminer och mineraler samt fiber, och är ett utmärkt val för att hålla energinivån uppe och ge näring åt kroppen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 257 | Energi |
Energi (kj) | 1075 | |
Protein (g) | 0.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 57.2 | |
Kalcium (mg) | 14 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 38 | |
Selen (µg) | 0.2 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 16 | |
Folat (µg) | 1 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 450 | |
Natrium (mg) | 87 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.12 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 4 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 12 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0.16 | |
Niacin (mg) | 0.9 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.05 | |
Sockerarter tot. (g) | 57.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 44 | |
Disackarider (g) | 13.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 31 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket