Frukt. bär

Äpple u. skal

Äpplen är en populär och näringsrik frukt som innehåller viktiga näringsämnen. Äpplet innehåller även antioxidanter och fibrer. Skalet på äpplet är även näringsrikt och innehåller vitaminer, mineraler och fibrer. Det är viktigt att äta äpplet inklusive skalet för att få ut maximalt av näringsämnena.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)58Energi
Energi (kj)242
Protein (g)0Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)13.4
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)10
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)3
Folat (µg)0.4
Jod (µg)0
Kalium (mg)109
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)8
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)24
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.13
Sockerarter tot. (g)10.5Sockerarter
Monosackarider (g)7.5
Disackarider (g)3
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)85.1
Alkohol (g)0
Aska (g)0.3
Avfall (skal, etc)(%)20
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen