Frukt. bär
Banan torkad
En torkad frukt som är populär att äta som en mellanmålsalternativ eller som en del av ett nyttigare mellanmål. Torkad frukt är rik på socker och kolhydrater, men det finns också andra näringsämnen som kalium och vitaminer, som kan bidra till bättre hälsa. Var noga med att begränsa mängden då det innehåller mycket kalorier.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 374 | Energi |
Energi (kj) | 1566 | |
Protein (g) | 3.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 80.8 | |
Kalcium (mg) | 22 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.2 | |
Fosfor (mg) | 74 | |
Selen (µg) | 1.9 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 108 | |
Folat (µg) | 35.5 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 1490 | |
Natrium (mg) | 3 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 15.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 7 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 186 | |
Tiamin (mg) | 0.18 | |
Riboflavin (mg) | 0.24 | |
Niacin (mg) | 2.8 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.45 | |
Sockerarter tot. (g) | 58.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 31 | |
Disackarider (g) | 27.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket