Frukt. bär

Björnbär m. socker frysvara

Björnbär har länge använts som en ingrediens i matlagning. Det är ett livsmedel som är rikt på vitaminer, mineraler och antioxidanter. När björnbär frysas förvärvas en ökad hållbarhet, samtidigt som socker tillsätts för att bevara smaken. Frysvara björnbär är ett nyttigt och välsmakande alternativ för att laga mat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)69Energi
Energi (kj)288
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.5
Kolhydrater, tillg. (g)12
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)27
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)20
Folat (µg)26
Jod (µg)0.4
Kalium (mg)146
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)10
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)60
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)1.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.27
Sockerarter tot. (g)12Sockerarter
Monosackarider (g)4.2
Disackarider (g)7.8
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)80
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)4
Fritt socker (g)4

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen