Frukt. bär
Blåbär torkade
Blåbär är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen. När bären är torkade innehåller de många antioxidanter och vitaminer som hjälper till att förbättra hälsan. Trots att de har torkats så är de fortfarande ett nyttigt alternativ som kan ätas, både som de är eller i olika typer av matlagning.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 330 | Energi |
Energi (kj) | 1382 | |
Protein (g) | 4.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 69.8 | |
Kalcium (mg) | 140 | Mineraler |
Järn (mg) | 4.8 | |
Fosfor (mg) | 120 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 53 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 4.5 | |
Kalium (mg) | 559 | |
Natrium (mg) | 16 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 12.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 3 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 150 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 1.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.27 | |
Sockerarter tot. (g) | 45.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 36.6 | |
Disackarider (g) | 9.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 13 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket