Frukt. bär

Blåbär torkade

Blåbär är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen. När bären är torkade innehåller de många antioxidanter och vitaminer som hjälper till att förbättra hälsan. Trots att de har torkats så är de fortfarande ett nyttigt alternativ som kan ätas, både som de är eller i olika typer av matlagning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)330Energi
Energi (kj)1382
Protein (g)4.6Makronutrienter
Fett totalt (g)1
Kolhydrater, tillg. (g)69.8
Kalcium (mg)140Mineraler
Järn (mg)4.8
Fosfor (mg)120
Selen (µg)0
Zink (mg)1
Magnesium (mg)53
Folat (µg)12
Jod (µg)4.5
Kalium (mg)559
Natrium (mg)16
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)12.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)150
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)1.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.27
Sockerarter tot. (g)45.9Sockerarter
Monosackarider (g)36.6
Disackarider (g)9.3
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)13
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen