Frukt. bär
Blåbär
Blåbär är en färgstark och näringsrik bär som är rik på vitaminer och antioxidanter. De är en av de mest näringsrika bären och innehåller en stor mängd viktiga näringsämnen som kan hjälpa till att förbättra allmän hälsa. Blåbär har länge använts som en naturlig ingrediens i matlagning och är populära i en mängd olika livsmedel. På den här sidan får man mer information om vilka näringsämnen som finns i blåbär.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 53 | Energi |
Energi (kj) | 221 | |
Protein (g) | 0.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 9.1 | |
Kalcium (mg) | 23 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 20 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 9 | |
Folat (µg) | 10.2 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 86 | |
Natrium (mg) | 3 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 8.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 8.1 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 15 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 96 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.07 | |
Niacin (mg) | 0.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.42 | |
Sockerarter tot. (g) | 6.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 5.9 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 86 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 2 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket