Frukt. bär

Blåbär

Blåbär är en färgstark och näringsrik bär som är rik på vitaminer och antioxidanter. De är en av de mest näringsrika bären och innehåller en stor mängd viktiga näringsämnen som kan hjälpa till att förbättra allmän hälsa. Blåbär har länge använts som en naturlig ingrediens i matlagning och är populära i en mängd olika livsmedel. På den här sidan får man mer information om vilka näringsämnen som finns i blåbär.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)53Energi
Energi (kj)221
Protein (g)0.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.8
Kolhydrater, tillg. (g)9.1
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)20
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)9
Folat (µg)10.2
Jod (µg)2
Kalium (mg)86
Natrium (mg)3
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)8.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)8.1
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)15
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)96
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.42
Sockerarter tot. (g)6.4Sockerarter
Monosackarider (g)5.9
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)86
Alkohol (g)0
Aska (g)0.3
Avfall (skal, etc)(%)2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen