Frukt. bär

Dadlar torkade

Dadlar är en populär ingrediens som används för att smaksätta både efterrätter och andra maträtter. De ger en söt smak som passar bra i bakverk, kompott och gröt. Torkade dadlar är ett bra alternativ om man vill ha en söt och koncentrerad smak. De har en hög halt av näringsämnen som kalcium, järn och vitaminer som bidrar till en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)321Energi
Energi (kj)1345
Protein (g)2.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.6
Kolhydrater, tillg. (g)71.9
Kalcium (mg)68Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)68
Selen (µg)3
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)55
Folat (µg)19
Jod (µg)17
Kalium (mg)727
Natrium (mg)11
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)2.7
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)9
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)1.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.7
Sockerarter tot. (g)58Sockerarter
Monosackarider (g)58
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)16
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)10
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen