Frukt. bär

Fikon torkade

Fikon är en frukt som är näringsrik och används ofta som ett naturligt tillskott av vitaminer och mineraler. När fikon torkas får den ett högre innehåll av kalorier och socker, samtidigt som de näringsämnen som finns i frukten blir koncentrerade. Fikon kan ätas torra eller användas som ingrediens i olika recept. På livsmedelsdata.se kan du ta reda på mer om näringsämnen i torkade fikon.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)269Energi
Energi (kj)1127
Protein (g)3.1Makronutrienter
Fett totalt (g)1.2
Kolhydrater, tillg. (g)55.9
Kalcium (mg)191Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)75
Selen (µg)0.6
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)67
Folat (µg)3
Jod (µg)2
Kalium (mg)784
Natrium (mg)111
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)0.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.35
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)1
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)15.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.4
Sockerarter tot. (g)43.3Sockerarter
Monosackarider (g)43.3
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)27.5
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen