Frukt. bär
Fikon
Fikon är en populär frukt som har många näringsämnen. Den har en unik smak och är en bra källa till kalcium, järn och andra nyttiga ämnen. Fikon är en bra ingrediens i många maträtter eftersom den är mångsidig och inte bara kan ätas som den är.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 58 | Energi |
Energi (kj) | 244 | |
Protein (g) | 0.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 11.7 | |
Kalcium (mg) | 35 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 14 | |
Selen (µg) | 2 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 3 | |
Jod (µg) | 1.5 | |
Kalium (mg) | 230 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.11 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 2 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 84 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 0.4 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.53 | |
Sockerarter tot. (g) | 11.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 10.5 | |
Disackarider (g) | 1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 84 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket