Frukt. bär
Frukt torkad
Torkad frukt är ett livsmedel som har bevarat näringsämnena genom en process som involverar att torka bort vatten från frukten. Resultatet är en koncentrerad form av frukt som innehåller höga nivåer av vitaminer, mineraler och fibrer. Torkad frukt är ett populärt tillbehör som ofta används i sötsaker och bakverk, men kan också ätas som en del av en balanserad diet.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 266 | Energi |
Energi (kj) | 1112 | |
Protein (g) | 3.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 56.8 | |
Kalcium (mg) | 45 | Mineraler |
Järn (mg) | 4 | |
Fosfor (mg) | 79 | |
Selen (µg) | 0.5 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 39 | |
Folat (µg) | 7 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 880 | |
Natrium (mg) | 34 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 121.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 4 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1460 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.16 | |
Niacin (mg) | 1.9 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.45 | |
Sockerarter tot. (g) | 42.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 34 | |
Disackarider (g) | 8.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 28 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket