Frukt. bär

Frukt torkad

Torkad frukt är ett livsmedel som har bevarat näringsämnena genom en process som involverar att torka bort vatten från frukten. Resultatet är en koncentrerad form av frukt som innehåller höga nivåer av vitaminer, mineraler och fibrer. Torkad frukt är ett populärt tillbehör som ofta används i sötsaker och bakverk, men kan också ätas som en del av en balanserad diet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)266Energi
Energi (kj)1112
Protein (g)3.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.5
Kolhydrater, tillg. (g)56.8
Kalcium (mg)45Mineraler
Järn (mg)4
Fosfor (mg)79
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)39
Folat (µg)7
Jod (µg)0
Kalium (mg)880
Natrium (mg)34
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)121.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)1460
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)1.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.45
Sockerarter tot. (g)42.1Sockerarter
Monosackarider (g)34
Disackarider (g)8.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)28
Alkohol (g)0
Aska (g)2.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen