Frukt. bär
Fruktsallad
En blandning av olika typer av frukt som antingen är färska eller frysta. Fruktsalladen kan variera beroende på vilka sorters frukt som ingår men den är ofta rik på vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. Det finns många fördelar med att äta fruktsallad som att den är näringsrik och lätt att göra.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 56 | Energi |
Energi (kj) | 235 | |
Protein (g) | 0.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.26 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 11.8 | |
Kalcium (mg) | 15 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 17 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 21.2 | |
Jod (µg) | 1.1 | |
Kalium (mg) | 164 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 2.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 32.2 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 21 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.34 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.43 | |
Sockerarter tot. (g) | 10.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 7.6 | |
Disackarider (g) | 2.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 85 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 19.2 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket