Frukt. bär

Fruktsallad

En blandning av olika typer av frukt som antingen är färska eller frysta. Fruktsalladen kan variera beroende på vilka sorters frukt som ingår men den är ofta rik på vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer. Det finns många fördelar med att äta fruktsallad som att den är näringsrik och lätt att göra.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)56Energi
Energi (kj)235
Protein (g)0.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.26
Kolhydrater, tillg. (g)11.8
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)17
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)10
Folat (µg)21.2
Jod (µg)1.1
Kalium (mg)164
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)2.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)32.2
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)21
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.34
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.43
Sockerarter tot. (g)10.4Sockerarter
Monosackarider (g)7.6
Disackarider (g)2.7
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)85
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)19.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen