Frukt. bär

Grapefrukt konserv. m. lättsockrad lag

Grapefrukt är en tropisk druva som är en populär ingrediens i sylt, saft och såser. Den konserverade varianten med lättsockrad lag har behållit de goda smakämnena och näringsämnena som finns i en färsk grapefrukt. Den är ett gott och nyttigt alternativ som ger en syrlig smak till maten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)63Energi
Energi (kj)265
Protein (g)0.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)14.6
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)10
Selen (µg)0.2
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)10
Folat (µg)8
Jod (µg)0
Kalium (mg)129
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)22
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.3
Sockerarter tot. (g)15.5Sockerarter
Monosackarider (g)13.6
Disackarider (g)1.9
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)84
Alkohol (g)0
Aska (g)0.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)11
Fritt socker (g)11

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen