Frukt. bär
Vindruvor gröna
Vindruvor är en populär sorts frukt som passar bra i olika former av matlagning. De är rika på vitamin C, kalium och andra näringsämnen som är bra för kroppen. De har också ett högt innehåll av antioxidanter och en rad andra näringsämnen som är nyttiga för hälsan.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 67 | Energi |
Energi (kj) | 279 | |
Protein (g) | 0.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.2 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 14.7 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 19 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 6 | |
Folat (µg) | 6 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 217 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 2 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 14.6 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 0.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.3 | |
Sockerarter tot. (g) | 15.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 15.2 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 82.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 4 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket