Frukt. bär

Vindruvor

En frukt som är rik på antioxidanter och vitaminer är vindruvor. De höga halterna av flavonoider och polyfenoler som finns i denna frukt gör den till ett bra val för att skydda mot sjukdomar och åldrande. Vindruvor innehåller också mineraler som kalium och kalcium som båda är viktiga för att bibehålla ett balanserat näringsintag.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)70Energi
Energi (kj)291
Protein (g)0.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.15
Kolhydrater, tillg. (g)15.6
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)18
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)7
Folat (µg)6
Jod (µg)1
Kalium (mg)215
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)2.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)14.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)7
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.3
Sockerarter tot. (g)16.1Sockerarter
Monosackarider (g)16.1
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)81.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen