Glass
Glass vaniljglass m. chokladkex
Glass är en populär efterrätt som kan varieras på olika sätt. En av de mest uppskattade kombinationerna är vaniljglass och chokladkex. Glassen är dessutom en energirik livsmedelsprodukt som kan ge näring som är viktig för att upprätthålla en god hälsa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 266 | Energi |
Energi (kj) | 1111 | |
Protein (g) | 4.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 10.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 37.4 | |
Kalcium (mg) | 46 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 102 | |
Selen (µg) | 3 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 16.9 | |
Jod (µg) | 16 | |
Kalium (mg) | 190 | |
Natrium (mg) | 156 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.25 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0.4 | |
Retinol (µg) | 9.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.19 | |
Niacin (mg) | 0.38 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 22.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.3 | |
Disackarider (g) | 20.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 7.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.9 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 2.6 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 7.7 | |
Vatten (g) | 45 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 18 | |
Fritt socker (g) | 18 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket