Godis

Bakchoklad mörk

Bakchoklad är ett populärt livsmedel som är gjort av kakaobönor och socker. Den mörka varianten är ofta rikare på kakaobönor än den ljusa varianten, vilket gör att den har en starkare chokladsmak. Den mörka bakchokladen innehåller även andra näringsämnen som vitaminer, mineraler och spårämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)556Energi
Energi (kj)2327
Protein (g)5.6Makronutrienter
Fett totalt (g)32.82
Kolhydrater, tillg. (g)59.8
Kalcium (mg)39Mineraler
Järn (mg)13.3
Fosfor (mg)152
Selen (µg)1.7
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)114
Folat (µg)13.6
Jod (µg)2
Kalium (mg)408
Natrium (mg)3
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)20Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)1
Retinol (µg)20
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)0.56
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.5
Sockerarter tot. (g)47.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)47.6
Summa mättade fettsyror (g)30.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)1.8
Laurinsyra C12:0 (g)14.8
Myristinsyra C14:0 (g)5.4
Palmitinsyra C16:0 (g)3.3
Stearinsyra C18:0 (g)4.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2
Vatten (g)0.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)45
Fritt socker (g)45

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen