Godis
Skumgodis
En söt och mjuk maträtt som är populär bland stora och smÃ¥. Det är lätt att förstÃ¥ varför – den är lätt att äta och kan ha olika smaker och färger. Ofta är det gjort av en blandning av differens ingredienser, som t.ex. socker, gelatin och aromer. För att förstÃ¥ näringsinnehÃ¥llet, kolla in sidan https://www.livsmedelsdata.se/godis/skumgodis/.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 335 | Energi |
Energi (kj) | 1401 | |
Protein (g) | 2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 80.4 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.6 | |
Fosfor (mg) | 6 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 14 | |
Folat (µg) | 1 | |
Jod (µg) | 6 | |
Kalium (mg) | 6 | |
Natrium (mg) | 39 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.33 | |
Sockerarter tot. (g) | 67 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 11 | |
Disackarider (g) | 56 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 17.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 67 | |
Fritt socker (g) | 67 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket