Godis

Vit choklad

Vitt choklad är ett sött livsmedel som är tillverkat av kokosolja, mjölkpulver, socker och vanilj. Det innehåller en högre andel fett än mörk choklad och ger ett jämnt sött smaksätt. Det är rikt på många näringsämnen, bland annat kalcium, fosfor och magnesium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)585Energi
Energi (kj)2447
Protein (g)6Makronutrienter
Fett totalt (g)39.28
Kolhydrater, tillg. (g)52.4
Kalcium (mg)203Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)179
Selen (µg)2.4
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)21
Folat (µg)10.5
Jod (µg)23
Kalium (mg)311
Natrium (mg)79
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)76.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0.53
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.33
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)6.1
Retinol (µg)73.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)31
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.42
Niacin (mg)0.28
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.3
Sockerarter tot. (g)51.8Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)51.8
Summa mättade fettsyror (g)24.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)9.9
Stearinsyra C18:0 (g)11.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0.4
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)11.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)26.1
Vatten (g)0.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)42
Fritt socker (g)42

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen