Grönsaker. baljväxter. svamp

Aubergine kokt m. salt

Aubergine är en populär grönsak som har kokats med salt. Den innehåller flera viktiga näringsämnen och är en bra källa till mineraler och vitaminer. Det finns också många kalorier i den kokta aubergine som gör den till en näringsrik grönsak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)24Energi
Energi (kj)100
Protein (g)1.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.13
Kolhydrater, tillg. (g)2.8
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)31
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)18
Folat (µg)16.2
Jod (µg)25.4
Kalium (mg)187
Natrium (mg)203
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)3.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)2.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)39
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.74
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.01
Sockerarter tot. (g)3.3Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)6.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen