Grönsaker. baljväxter. svamp

Aubergine

Aubergine är en grönsak som har en lätt bitter smak och är rik på vitaminer och antioxidanter. Den är stor och har en purpur-lila färg. Den kan användas i många olika sorters maträtter, både som huvudingrediens eller som en liten tillsats. Aubergine är ett nyttigt alternativ som kan innehålla många näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)19Energi
Energi (kj)79
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)2.2
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)24
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)14
Folat (µg)21.3
Jod (µg)0
Kalium (mg)210
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)2.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)3.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)5.5
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)31
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.58
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)2.4
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93.7
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)5.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen