Grönsaker. baljväxter. svamp

Blomkål kokt m. salt

Blomkål är en populär baljväxt som har en stor näringsinnehåll. Köttet är rikt på vitaminer, mineraler och antioxidanter och det är också en bra källa till kostfibrer. När blomkålen har kokats med salt är det en utmärkt mat som kan användas i många olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)24Energi
Energi (kj)102
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.17
Kolhydrater, tillg. (g)2.6
Kalcium (mg)24Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)43
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)11
Folat (µg)52.8
Jod (µg)20.7
Kalium (mg)237
Natrium (mg)164
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)0.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)43.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.52
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)2.7Sockerarter
Monosackarider (g)2.1
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)32.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen