Grönsaker. baljväxter. svamp

Bondbönor färska kokta u. salt

Bondbönor är en baljväxt som innehåller många näringsämnen. De är rika på kostfibrer och har en hög halt av mineraler som järn, kalium och fosfor. När bondbönor är färska kokta med salt ger de en god smak och en mängd näringsämnen som kan hjälpa till att upprätthålla en bra hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)102Energi
Energi (kj)427
Protein (g)9Makronutrienter
Fett totalt (g)1
Kolhydrater, tillg. (g)9.7
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)162
Selen (µg)0
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)41
Folat (µg)66
Jod (µg)4
Kalium (mg)413
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)8.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)2
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)2.9
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)96
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)1.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.2
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)1.1
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)70.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)66
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen