Grönsaker. baljväxter. svamp

Broccoli kokt u. salt frysvara

Broccoli är en populär grönsak som är rik på näringsämnen. Den är lätt att tillaga och finns även som frysvara. När broccoli är färdigkokt och saltad innehåller den bland annat vitamin A, C, E och K samt mineraler som järn, kalcium och magnesium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)26Energi
Energi (kj)107
Protein (g)2.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)2
Kalcium (mg)33Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)48
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)16
Folat (µg)98.3
Jod (µg)2
Kalium (mg)150
Natrium (mg)12
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)48.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)35.4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)196
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)576
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.6
Sockerarter tot. (g)1.2Sockerarter
Monosackarider (g)1.1
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen