Grönsaker. baljväxter. svamp
Broccoli
En av de mest populära grönsakerna är en av de mest näringsrika. Den är rik på vitaminer och mineraler, men innehåller även antioxidanter som kan hjälpa till att hålla kroppen frisk. Dessutom är den en utmärkt källa till kostfiber. Den är lätt att använda och används ofta i många olika typer av maträtter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 40 | Energi |
Energi (kj) | 167 | |
Protein (g) | 4.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 2.3 | |
Kalcium (mg) | 48 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 81 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 95 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 397 | |
Natrium (mg) | 9 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 48.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 79 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.6 | |
Vitamin K (µg) | 101.6 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 578 | |
Tiamin (mg) | 0.15 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 0.8 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.9 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 88.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 39 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket