Grönsaker. baljväxter. svamp

Brysselkål frysvara

Brysselkål är en del av gruppen grönsaker och baljväxter som är populära att förvara i frysen. Den innehåller många näringsämnen och är en viktig källa till mineraler och vitaminer. Genom att frysa brysselkålen kan du bevara dess näringsinnehåll samtidigt som den bevarar sin karaktäristiska smak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)41Energi
Energi (kj)173
Protein (g)3.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)3.4
Kalcium (mg)26Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)62
Selen (µg)1
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)20
Folat (µg)136
Jod (µg)0
Kalium (mg)370
Natrium (mg)10
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)20Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)74
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)240
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.23
Sockerarter tot. (g)2.3Sockerarter
Monosackarider (g)1.8
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)87
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen