Grönsaker. baljväxter. svamp
Brysselkål frysvara
Brysselkål är en del av gruppen grönsaker och baljväxter som är populära att förvara i frysen. Den innehåller många näringsämnen och är en viktig källa till mineraler och vitaminer. Genom att frysa brysselkålen kan du bevara dess näringsinnehåll samtidigt som den bevarar sin karaktäristiska smak.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 41 | Energi |
Energi (kj) | 173 | |
Protein (g) | 3.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.4 | |
Kalcium (mg) | 26 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 62 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 136 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 370 | |
Natrium (mg) | 10 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 20 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 74 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 240 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 0.6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.23 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.8 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 87 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket