Grönsaker. baljväxter. svamp

Brysselkål kokt

Brysselkål är en av de mest populära grönsakerna, och när den kokas utvecklas en mängd näringsämnen. Den rika smaken och mångsidigheten har gjort att kålen har blivit en favorit hos många. Näringsvärdet är högt och innehåller bland annat vitaminer och mineraler. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om de olika näringsämnen som finns i brysselkål som kokats.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)41Energi
Energi (kj)173
Protein (g)2.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0
Kolhydrater, tillg. (g)5.5
Kalcium (mg)32Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)62
Selen (µg)7
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)14
Folat (µg)124
Jod (µg)0
Kalium (mg)292
Natrium (mg)94
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)15.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.26
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)131
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)272
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)187
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)0.58
Niacinekvivalenter (NE/mg)1
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)86.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen