Grönsaker. baljväxter. svamp
Brysselkål kokt
Brysselkål är en av de mest populära grönsakerna, och när den kokas utvecklas en mängd näringsämnen. Den rika smaken och mångsidigheten har gjort att kålen har blivit en favorit hos många. Näringsvärdet är högt och innehåller bland annat vitaminer och mineraler. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om de olika näringsämnen som finns i brysselkål som kokats.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 41 | Energi |
Energi (kj) | 173 | |
Protein (g) | 2.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.5 | |
Kalcium (mg) | 32 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 62 | |
Selen (µg) | 7 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 14 | |
Folat (µg) | 124 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 292 | |
Natrium (mg) | 94 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 15.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.26 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 131 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 272 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 187 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 0.58 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 86.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket