Grönsaker. baljväxter. svamp

Champinjon konserv. u. lag

Konserverad och lagerhållen champinjon är en populär livsmedelsprodukt. Den har en mild arom och en lätt nötig smak. Denna typ av svamp är idealisk för soppor, grytor och gratänger eftersom den inte kräver förberedelse och den har en god konsistens. Undersök näringsämnena i denna svamp för att få en inblick i vad den kan tillföra kosten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)18Energi
Energi (kj)77
Protein (g)2.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)0.3
Kalcium (mg)9Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)37
Selen (µg)4.4
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)3
Folat (µg)6.4
Jod (µg)0
Kalium (mg)62
Natrium (mg)223
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)15.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.54
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.9
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen