Grönsaker. baljväxter. svamp
Champinjon konserv. u. lag
Konserverad och lagerhållen champinjon är en populär livsmedelsprodukt. Den har en mild arom och en lätt nötig smak. Denna typ av svamp är idealisk för soppor, grytor och gratänger eftersom den inte kräver förberedelse och den har en god konsistens. Undersök näringsämnena i denna svamp för att få en inblick i vad den kan tillföra kosten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 18 | Energi |
Energi (kj) | 77 | |
Protein (g) | 2.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.3 | |
Kalcium (mg) | 9 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 37 | |
Selen (µg) | 4.4 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 3 | |
Folat (µg) | 6.4 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 62 | |
Natrium (mg) | 223 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.02 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 15.3 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 0.54 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 93.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket