Grönsaker. baljväxter. svamp

Dill färsk

Dill är en grönsak som har sitt ursprung i Mellanöstern och Asien. Den har använts som krydda sedan antiken och är populär för sin friska arom. Dill har fördelaktiga näringsämnen som är viktiga för vår hälsa, bland annat folsyra, vitamin A, kalium och magnesium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)58Energi
Energi (kj)241
Protein (g)3.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.8
Kolhydrater, tillg. (g)7.4
Kalcium (mg)343Mineraler
Järn (mg)3.2
Fosfor (mg)85
Selen (µg)0.5
Zink (mg)1.8
Magnesium (mg)44
Folat (µg)36
Jod (µg)6
Kalium (mg)750
Natrium (mg)26
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)375Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)70
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)4500
Tiamin (mg)0.19
Riboflavin (mg)0.43
Niacin (mg)2.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.02
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.5
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)83
Alkohol (g)0
Aska (g)2.3
Avfall (skal, etc)(%)10
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen