Grönsaker. baljväxter. svamp

Endivesallat

Endivesallat är en sorts grönsak som hör till släktet endive. Den har ett gult-vitt, skalat utseende och är både bitvis och hel som en lök. Det har en lite sur-bitter smak och kan användas i sallader eller tillbehör. Endivesallat innehåller mycket näringsämnen som kalcium, vitamin A, C och K, mineraämnen och antioxidanter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)14Energi
Energi (kj)57
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)1.1
Kalcium (mg)22Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)21
Selen (µg)1
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)7
Folat (µg)52
Jod (µg)0.4
Kalium (mg)187
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)4
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)48
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.67
Sockerarter tot. (g)0.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)95
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)11
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen