Grönsaker. baljväxter. svamp

Fänkål kokt m. salt

Fänkål är en odlad grönsak som används för matlagning. När fänkål kokas med salt blir den mjuk och bibehåller näringsämnena som finns i den. Fänkålen innehåller då bland annat vitaminer och mineraler som är nyttiga för kroppen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)28Energi
Energi (kj)119
Protein (g)2.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)1.8
Kalcium (mg)64Mineraler
Järn (mg)2.7
Fosfor (mg)51
Selen (µg)1
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)14
Folat (µg)2
Jod (µg)20.4
Kalium (mg)276
Natrium (mg)165
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)174.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)17
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2092
Tiamin (mg)0.14
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.67
Sockerarter tot. (g)2.6Sockerarter
Monosackarider (g)2.3
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)89.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen