Grönsaker. baljväxter. svamp
Gröna bönor frysvara
Gröna bönor är ett användbart och värdefullt livsmedel som är rikt på näringsämnen. Bönor innehåller en hög andel kolhydrater och fibrer, vilket gör dem till ett bra alternativ för en näringsrik kost. De är även rika på vitaminer och mineraler som är viktiga för en hälsosam livsstil. De kan frysas för att bibehålla sina näringsämnen och smak oavsett om de är färska eller torkade.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 35 | Energi |
Energi (kj) | 146 | |
Protein (g) | 2.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.2 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.5 | |
Kalcium (mg) | 76 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 46 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 24 | |
Folat (µg) | 69.3 | |
Jod (µg) | 1.4 | |
Kalium (mg) | 300 | |
Natrium (mg) | 2 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 31.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 14.3 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 46.6 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 354 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 0.51 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.2 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 89.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket