Grönsaker. baljväxter. svamp

Gröna bönor frysvara

Gröna bönor är ett användbart och värdefullt livsmedel som är rikt på näringsämnen. Bönor innehåller en hög andel kolhydrater och fibrer, vilket gör dem till ett bra alternativ för en näringsrik kost. De är även rika på vitaminer och mineraler som är viktiga för en hälsosam livsstil. De kan frysas för att bibehålla sina näringsämnen och smak oavsett om de är färska eller torkade.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)35Energi
Energi (kj)146
Protein (g)2.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)4.5
Kalcium (mg)76Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)46
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)24
Folat (µg)69.3
Jod (µg)1.4
Kalium (mg)300
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)31.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)14.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)46.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)354
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.51
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.9
Sockerarter tot. (g)1.6Sockerarter
Monosackarider (g)1.2
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)89.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen