Grönsaker. baljväxter. svamp

Gröna bönor konserv. u. lag

Gröna bönor konserverade och lägga är ett vanligt livsmedel som innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för att vår kropp ska må bra. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/groensaker-baljvaexter-svamp/groena-boenor-konserv-u-lag/ kan du läsa mer om hur mycket näringsämnen som finns i gröna bönor konserverade och lägga.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)21Energi
Energi (kj)89
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)3
Kalcium (mg)26Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)19
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)13
Folat (µg)32
Jod (µg)0
Kalium (mg)109
Natrium (mg)251
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)17.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)210
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.3
Sockerarter tot. (g)1.3Sockerarter
Monosackarider (g)1
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen