Grönsaker. baljväxter. svamp

Grönkål

En grönsak som är rik på näringsämnen. Den har en unik smak och är dessutom nyttig. Det finns många olika sätt att laga den på för att få ut det bästa av smak och näringsämnen. Här hittar du mer information om vad grönsaken innehåller och hur du kan laga den.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)40Energi
Energi (kj)167
Protein (g)3.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.7
Kolhydrater, tillg. (g)3.2
Kalcium (mg)128Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)69
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)20
Folat (µg)111
Jod (µg)0
Kalium (mg)378
Natrium (mg)22
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)263Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)74
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.1
Vitamin K (µg)347
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)3150
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)1.89
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.5
Sockerarter tot. (g)2.1Sockerarter
Monosackarider (g)1.4
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)87.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)38
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen