Grönsaker. baljväxter. svamp
Grönkål
En grönsak som är rik på näringsämnen. Den har en unik smak och är dessutom nyttig. Det finns många olika sätt att laga den på för att få ut det bästa av smak och näringsämnen. Här hittar du mer information om vad grönsaken innehåller och hur du kan laga den.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 40 | Energi |
Energi (kj) | 167 | |
Protein (g) | 3.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3.2 | |
Kalcium (mg) | 128 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 69 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 20 | |
Folat (µg) | 111 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 378 | |
Natrium (mg) | 22 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 263 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 74 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 2.1 | |
Vitamin K (µg) | 347 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 3150 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.15 | |
Niacin (mg) | 1.89 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.4 | |
Disackarider (g) | 0.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 87.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 38 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket