Grönsaker. baljväxter. svamp
Grönsaksbas grönsakspasta
Grönsakspasta är en livsmedelsprodukt som består av grönsaker som pressats till en pasta. Den består huvudsakligen av morötter, potatis, rödbetor, rödkål, palsternacka, purjolök, lök och blomkål. För att förbättra smaken kan även örter som persilja, basilika eller lagerblad tillsättas. Grönsakspastan är en näringsrik och hälsosam produkt som är lätt att använda som en bas i matlagning.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 84 | Energi |
Energi (kj) | 351 | |
Protein (g) | 1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.39 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6.8 | |
Kalcium (mg) | 25 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 28 | |
Selen (µg) | 1.7 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 19.7 | |
Jod (µg) | 51.3 | |
Kalium (mg) | 149 | |
Natrium (mg) | 422 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 441.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 4.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.01 | |
Vitamin E (mg) | 1.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 4457 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 1.15 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.32 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.2 | |
Disackarider (g) | 2.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 82.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 7.4 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket