Grönsaker. baljväxter. svamp

Grönsaksbas grönsakspasta

Grönsakspasta är en livsmedelsprodukt som består av grönsaker som pressats till en pasta. Den består huvudsakligen av morötter, potatis, rödbetor, rödkål, palsternacka, purjolök, lök och blomkål. För att förbättra smaken kan även örter som persilja, basilika eller lagerblad tillsättas. Grönsakspastan är en näringsrik och hälsosam produkt som är lätt att använda som en bas i matlagning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)84Energi
Energi (kj)351
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)5.39
Kolhydrater, tillg. (g)6.8
Kalcium (mg)25Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)28
Selen (µg)1.7
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)10
Folat (µg)19.7
Jod (µg)51.3
Kalium (mg)149
Natrium (mg)422
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)441.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)4.2
Vitamin D (µg)0.01
Vitamin E (mg)1.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)4457
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)1.15
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.32
Sockerarter tot. (g)4.7Sockerarter
Monosackarider (g)2.2
Disackarider (g)2.5
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)82.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)7.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen