Grönsaker. baljväxter. svamp

Grönsallat m. gräddfilsås

Grönsallat är en baljväxt med en mild smak och en spröd konsistens. Den serveras ofta med gräddfilssås som smaksätter och lyfter upprättelsen. Grönsallat är rikt på vitaminer och mineraler och ett bra alternativ att få i sig näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)176Energi
Energi (kj)736
Protein (g)1.7Makronutrienter
Fett totalt (g)17.09
Kolhydrater, tillg. (g)4.1
Kalcium (mg)60Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)48
Selen (µg)1.2
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)12
Folat (µg)59.1
Jod (µg)33.7
Kalium (mg)207
Natrium (mg)285
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)89.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.11
Vitamin C (mg)16.5
Vitamin D (µg)0.12
Vitamin E (mg)3.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)42.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)564
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.45
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)3.3Sockerarter
Monosackarider (g)1.7
Disackarider (g)1.7
Summa mättade fettsyror (g)4.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.4
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)2.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)9.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)9
Summa fleromättade fettsyror (g)2.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.9
Linolensyra C18:3 (g)0.7
Arakidonsyra C20:4 (g)0.7
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)22.9
Vatten (g)75
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)3.7
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen