Grönsaker. baljväxter. svamp
Gurka fermenterad u. lag
Gurka är en känd ingrediens som har fördelar för hälsan. Det är fermenterat och lättlagat, vilket gör det till ett bra val för att tillaga olika livsmedel. Gurka är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler som kan bidra till att förbättra vår hälsa. Det är också en bra källa till protein och fibrer.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 9 | Energi |
Energi (kj) | 38 | |
Protein (g) | 1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 1 | |
Kalcium (mg) | 33 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 4 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 183 | |
Natrium (mg) | 853 | |
Salt, NaCl (g) | 2.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 96 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.27 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 97.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket