Grönsaker. baljväxter. svamp
KÃ¥lrot
En populär rotfrukt som hittas i många trädgårdar är en viktig ingrediens för många soppor och grytor. Rotfrukten är låg på kalorier, men hög på vitamin C, fibrer, kalium och andra näringsämnen som är nyttiga för kroppen. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om den här specifika rotfrukten och dess näringsämnen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 37 | Energi |
Energi (kj) | 153 | |
Protein (g) | 1.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.06 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6.1 | |
Kalcium (mg) | 42 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 30 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 9 | |
Folat (µg) | 50.8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 166 | |
Natrium (mg) | 8 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.22 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 57.1 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 3.7 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 14 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 1.48 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 6.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 6.4 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 88.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 13 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket