Grönsaker. baljväxter. svamp

Kantarell gul rå

Kantarell är en svamp som härstammar från familjen Cantharellaceae. Denna gulaktiga svamp är en av de mest populära och vanligaste svamparna som växer i skogen. Den är rik på vitaminer och mineraler, har låg sockerhalt och är ett utmärkt komplement till olika maträtter. Det finns många sätt att använda kantarell på, så som att steka den, använda den som fyllning eller finhacka den och använda den som smaksättare.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)24Energi
Energi (kj)102
Protein (g)1.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.33
Kolhydrater, tillg. (g)2
Kalcium (mg)3Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)40
Selen (µg)0
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)7
Folat (µg)4.2
Jod (µg)2.1
Kalium (mg)384
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)75.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)15.37
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)906
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)3.94
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.23
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)7.2
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen