Grönsaker. baljväxter. svamp

Kantarell konserv. u. lag

Kantarell är en svamp som ofta används som livsmedel. Det finns möjlighet att konservera kantarell och få den att hålla längre. Efter konserveringen kan man lagra den för att den ska hålla sin goda smak. Kantarellen innehåller många näringsämnen som gör den till ett värdefullt livsmedel.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)36Energi
Energi (kj)150
Protein (g)1.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.7
Kolhydrater, tillg. (g)4.8
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)50
Selen (µg)2
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)6
Folat (µg)12
Jod (µg)0
Kalium (mg)155
Natrium (mg)165
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)108.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)3
Vitamin D (µg)2.5
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)1300
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.3
Niacin (mg)4.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.13
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen