Grönsaker. baljväxter. svamp
Kantarell konserv. u. lag
Kantarell är en svamp som ofta används som livsmedel. Det finns möjlighet att konservera kantarell och få den att hålla längre. Efter konserveringen kan man lagra den för att den ska hålla sin goda smak. Kantarellen innehåller många näringsämnen som gör den till ett värdefullt livsmedel.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 36 | Energi |
Energi (kj) | 150 | |
Protein (g) | 1.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.8 | |
Kalcium (mg) | 5 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 50 | |
Selen (µg) | 2 | |
Zink (mg) | 0.9 | |
Magnesium (mg) | 6 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 155 | |
Natrium (mg) | 165 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 108.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 3 | |
Vitamin D (µg) | 2.5 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1300 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.3 | |
Niacin (mg) | 4.9 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.13 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 90 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket