Grönsaker. baljväxter. svamp

Kidneybönor röda bönor konserv. u. lag

Kidneybönor är en baljväxt som konserveras och lagas i olika sätt. De är röda och har en mild smak. De är rika på protein, kostfibrer, vitaminer och mineraler, och är en bra källa till näringsämnen som kroppen behöver.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)110Energi
Energi (kj)460
Protein (g)8.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.7
Kolhydrater, tillg. (g)13.4
Kalcium (mg)79Mineraler
Järn (mg)1.9
Fosfor (mg)104
Selen (µg)0
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)30
Folat (µg)28.7
Jod (µg)1.2
Kalium (mg)244
Natrium (mg)256
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)7.9
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.39
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.8
Sockerarter tot. (g)1Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)68.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen