Grönsaker. baljväxter. svamp

Kruksallat

Kruksallat är en av de mest populära sorter av sallat som man kan hitta på marknaden. Den har en söt smak och en frisk krispig konsistens och är därför populär att använda i sallader och andra maträtter. Den innehåller en hel del näringsämnen som är viktiga för vår hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)13Energi
Energi (kj)53
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)41Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)25
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)11
Folat (µg)61.4
Jod (µg)1
Kalium (mg)240
Natrium (mg)15
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)65.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5.2
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)97.8
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)785
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.28
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.6
Sockerarter tot. (g)0.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)95.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)11.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen