Grönsaker. baljväxter. svamp

Lök gul frysvara

Gul lök är ett livsmedel som är en viktig ingrediens i många maträtter. Den finns tillgänglig i frysvara och innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost. På Livsmedelsdata kan du ta reda på mer om fördelarna och näringsämnena i gul lök.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)28Energi
Energi (kj)119
Protein (g)1.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0
Kolhydrater, tillg. (g)4.1
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)25
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)10
Folat (µg)21
Jod (µg)0
Kalium (mg)142
Natrium (mg)10
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.09
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)10
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)18
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.45
Sockerarter tot. (g)4.8Sockerarter
Monosackarider (g)3.1
Disackarider (g)1.7
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91
Alkohol (g)0
Aska (g)0.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen